Monday, June 27, 2011

pozitii de sudare



Pozitia 1G la  placi de tabla.

Este cea mai simpla pozitie de sudare.






Pozitia 2G placi de tabla.

Aceasta este pozitia de sudare in pozitie orizontala si este ceva mai greu decat pozitia 1G.







Pozitia 3G placi de tabla.

Aceasta pozitie se face la verticala este destul de greu de executat.




Pozitia 4G placi de tabla.

Se sudeaza peste cap si este considerata cea mai grea pozitie de sudare. Pozitia 3G si 4G acopera si celelalte pozitii si sunt des intalnite in testarile angajatorilor mai pretentiosi.



Pozitia de sudare 1G pe teava cap la cap.

Cea mai simpla pozitie, se sudeaza la orizontala si se poate invarti. Este o pozitie foarte rar intalnita atunci cand se da un test de autorizare.


Pozitia de sudare 2G pe teava cap la cap.

Teava se pune in picioare in pozitie verticala. Este o pozitie fixa iar teava nu se poate roti. Sudura se executa in pozitie orizontala.



Pozitia de sudare 5G pe teava cap la cap.

Teava se pune in pozitie orizontala fixa. Se sudeaza peste cap de jos in sus. Sudarea de sus in jos este mai rar intalnita dar nu este recomandata. Este o pozitie grea de sudare si se utilizeaza destul de des pentru autorizarea sudorilor.



Pozitia de sudare 6G pe teava cap la cap.

Este cea mai grea pozitie de sudare la teava cap la cap. Teava se pune in picioare in unghi de 45 de grade, pozitia este fixa. Acest test acopera prin dificultatea sa toate celelalte pozitii. Daca ai luat testul acesta esti calificat pentru sudarea placilor si tevilor in orice pozitie.



Pozitia de sudare 6GR pe teava cap la cap.

Acest timp de sudura este unul si mai complex, iar spatiul unde se sudeaza este mai restrans. Deobicei se intalneste la sudarea serpentinelor sau cazanelor de presiune, etc. Jumatate din teava se sudeaza cu mana dreapta iar cealalta jumatate cu mana stanga pentru a trece testul 6GR.

Neiko Solar-Powered Auto Darkening MIG/TIG Welding Helmet, ANSI Approved LensNeiko Auto Darkening Solar Powered Welding Helmet - ANSI Approved, Red Flame Design with Polished Black FinishCampbell Hausfeld WS0990 115-Volt Stick WelderLincoln Electric K2185-1 Handy MIG WelderBERNARD Q4015AE8EM MIG WELDING GUN .045" WIRE

No comments:

Post a Comment